1 Eylül 2011 Perşembe

Sorular ve Cevaplar

1- Dolmuşta karabiber muhabbeti mi yapılırmış?

Evet, yapılıyor. Gecenin 3 küsüründe dolmuşta önümde oturan 2 kişi karabiber muhabbeti yaptı. Karabiberin her yemeğe ne kadar yakıştığı olsun müzik dinlerken karabiberi düşledikleri olsun.  Bu bana o kadar değişik ve alışılmadık geldi ki yanımdaki arkadaşı durmadan dürterek "Lan gecenin bu saatinde karabiberden bahsediliyor, sence de ilginç değil mi?" diye sordum. Sonra "olum sen de içince sapıtıyorsun haa" oldu. İçki ile ne alakası var, gecenin o saatinde karabiber muhabbeti yapılıyor lan. G.t muhabbeti değil, ülke meselesi değil, din, spesifik ve herkesin beynini meşgul eden bir şey değil. Karabiber.

2- Adı soyadı Hakan Peker olan ilk okul arkadaşınızın şimdiki mesleği nedir?

a) Rahibe
b)Ses mühendisi
c) Asansörcü
d) Japon
e) Komi

3- Sevgili bir dostunuzun size almış olduğu oyuncak güvercinin adı nedir?

a) Ömer
b) Umcik
c)Dük
d)pompiş
e)Votka

4- Karman çorman bir şeyler derken bundan kasıt nedir?

Bazen şöyle bir şey oluyor. Hayvanlar gibi eğlendim diyorsun. Ama hiç eğlenmemiş oluyorsun. Bir gece deli gibi içip ertesi sabah bok gibi uyanıyorsun. Bir gece önce kafan taşak gibiyken ertesi sabah ağzın burnun birbirine yapışmış uyanıyorsun. Lise bitsin isteyip, üniversitede liseyi özlüyorsun. Üniversite de bitti aman rahatladım dediğinde işsiz güçsüz s.k gbi ortada kaldığını görüp afallıyorsun. Çok sevdiğin, her şeyi paylaştığın ailen, arkadaşın hayatından bir anda çıkıp gidebiliyor. Bir akvaryumun içinde gitar kafalı köpekbalığını görüp heyecanlanmışken,  beş dakika sonra kurumuş bir denizatını görmek daha heyecanlı oluyor. Eski defterler, pandoranın kutuları haşmetle açılıyor. O an bir yere gidip hayvanlar gibi eğlenmek istiyorsun. Ama hiç eğlenmemiş oluyorsun. Ertesi sabah bok gibi uyanıyorsun. Bazen böyle şeyler oluyor.

5- Birinin oturduğu sandalyenin sıcak olmasından, onun çok uzağa gitmediği sonucu nasıl çıkar?

a) Sandalyedeki moleküller giden kişinin vücut sıcaklığı ile aynı oranda titreşirler, dokunan kişinin sıcaklığı daha az olsa gerek ki hala titreşmekte olan molekülleri algılar.
b) Oturup buna kafa yoran insan ya sapıktır ya da termodinamik ile kafayı bozmuştur.
c) Karşıdan nah çekiyordur o sırada da hala sandalyesi sıcaktır.
d) Sert bir cisimle kafanıza vurup, sandalyeye sıçıp gitmiş olabilitesi vardır.
e) Dolmuşta karabiber muhabbeti yapılıyor lan.

Cevap anahtarı - C B D



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder